fbpx

Projecten

Projecten

Talk to me E-sessies

Met de online E-sessies maken we online ruimte voor jongeren om elkaar te vinden middels interesses. We hosten samen met andere organisaties onderwerpen en gaan met jongeren in gesprek over deze onderwerpen. Jongeren kunnen zich aanmelden en kletsen over wat zij zoal doen tijdens de corona-crisis nu iedereen binnen moet blijven. Wil je ook meedoen? Je kan jezelf nog steeds aanmelden!

JAMES on tour

Voor het komende festivalseizoen kijken we naar events waar wij als JAMES aanwezig kunnen zijn en aanhaken als baken voor de jongeren. We stellen onze toko af op het type festival en je kan ons vinden voor een praatje, vragen of gewoon om ff te chillen.

LHBTI+ weerbaarheidstraining

Wil je als LHBTI+’er je veiliger voelen op straat? Wil je leren hoe je fysiek en mentaal jezelf sterker kan maken tegen dingen die mensen roepen? We zijn bezig met het ontwikkelen van een (meerdaagse) training waarin je als LHBTI+’er jezelf weerbaarder kan maken. We zetten een programma in elkaar voor mentale weerbaarheid én fysieke weerbaarheid. Nee is nee, stop is stop. 

Project Workshops - How to ...?

Op school kun je veel leren, maar hoe moet je nou die belastingaangifte doen? Of huurtoeslag aanvragen… Misschien vind je het wel lastig om bij te houden wat er aan geld binnen komt en wat je uitgeeft. We zijn bezig met onze contacten of we zulke workshops kunnen vormgeven voor jongeren.

Project Lachgas

Met dit project gaan we langs scholen met een old-skool VW-busje en kunnen jongeren naar ons toekomen. We doen dit project samen met Tactus verslavingszorg. We hebben ook een kennisexpert, dus je krijgt echt de juiste info op je vragen.

Soms willen jongeren alleen weten wat we er doen, af en toe maken ze een praatje en uiteindelijk gaan we met hen kijken wat ze nou eigelijk écht over lachgas weten. Wij geven ze 6 vragen, lekker kort. De meesten komen erachter dat ze niet alles wisten. Elke vraag wordt iets meer dan de helft goed beantwoord en dat levert veel ‘HUH… HOEDAN’ op. Lachgas verbieden? Dat is niet aan ons, maar je moet wel weten wat je doet.

Project E-Sports

Op het moment kijken we met een docent van het Oostvaarders College of het mogelijk is om voor de leerlingen een E-Sports toernooi te organiseren. Jongeren bij elkaar brengen, laten doen wat ze leuk vinden en ondertussen leren ze nieuwe jongeren kennen met dezelfde interesses. Je kan alleen thuis zitten om te gamen, of we maken er samen een feestje van, de keuze is aan hen.

De bieb is niet alleen voor boeken

We zijn met de bibliotheek in gesprek om daar events te organiseren. Wij denken dat dit gaat lukken, zolang je jongeren de regie geeft. Wie weet nu beter wat voor een evenement jongeren willen, dan de jongeren zelf… We werken samen met de bieb en jongeren om dit op te zetten.

Project Partybus

Er is ons gevraagd hoeveel het zou kosten om een bus te huren en daarmee op pad gaan om jongeren te bereiken waar ze zijn. We moesten eigelijk gewoon een kostenraming maken, alleen liep dat een beetje uit de hand. We hebben die vraag namelijk goed en snel uitgewerkt en aangeleverd. Daarna zijn we zelf dit project al uit gaan voeren met het project ‘lachgas’.

Social Media

Via Social Media bereiken we jongeren met posts over van alles. We posten vaak over verschillende onderwerpen, zoals ‘wist-je-datjes’. Dit gaat om dingen die je eigelijk wel weet alleen soms niet doet zoals ‘wist je dat geld opzij zetten voor dure tijden slim is?’. Ook posten we over vragen waarvan het antwoord niet zo bekend is zoals bijvoorbeeld ‘wist je dat Humanitas gratis hulp biedt op verschillende vlakken?’ en dan kun je onder post meer info erover lezen. Verder promoten we ook graag acties en events voor jongeren.

Almere voor Almere

Almere City FC is de troste voetbalclub van Almere. De club doet veel voor Almere en Almeerders, zoals onder andere dit project. Binnen ‘Almere voor Almere’ mogen businesspartners van almere City FC, 35 wedstrijdkaarten weggeven aan Almeerders die graag een wedstrijd willen zien maar financieel dit niet kunnen veroorloven. Businesspartner Mackaay heeft deze 35 kaarten aan ons gegeven, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat de kaarten bij de juiste jongeren terecht komen. Namens deze jongeren: bedankt Mackaay ICT Servises!

Community night

Een avondje met jongeren, chillen, relaxen, dat klinkt toch top? Wij regelen de ruimte en als jongere kan jij chillen.

Project Party onder 18

We horen vaak dat er geen feestjes zijn voor de minderjarige jongeren. Moet hier iets aan gebeuren? We zijn dit aan het uitzoeken. Vind jij dat dit nodig is, contact ons! Hoe meer jongeren dit willen, hoe eerder wij een feestje kunnen organiseren! Heb je ideeën, app ze. Dit project is in de beginfase, dus je kan nog volop meedenken.

Een specifiek project sponsoren?

Welk project zou jij graag willen sponsoren? Help ons dit project te realiseren! Anoniem of met naam, het is aan jou.
Ik wil graag een project sponsoren