De mooiste mondkapjes op een rij

mei 13, 2020 | 0 Reacties

Per 1 juni 2020 is het verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen als je gebruikmaakt van het openbaar vervoer. Jongeren maken over het algemeen veel gebruik van het ov, maar het verplicht moeten dragen van een mondkapje maakt het niet erg aantrekkelijk. Gelukkig zijn er verschillende bedrijven die een echt fashionstatement maken van het dragen van een mondkapje! Dus, reis jij graag fashionable én veilig? Lees dan verder.

The Fashion Filter
De mondkapjes van The Fashion Filter zijn niet alleen hartstikke mooi, maar ook duurzaam. Zo produceren zij lokaal in Eindhoven en alleen op vraag. Hun doel is om mondkapjes sociaal acceptabel te maken en daarmee meer bewustzijn te creëren.

The Fashion Filter verkoopt mondkapjes met verschillende patronen en kleuren. Heb jij het liever anders dan de rest? Dan kan je ook een DIY-pakket bij ze kopen of een design op aanvraag bestellen.

Icing The Label
Icing The Label is er helemaal op gericht om van mondkapjes een fashionitem te maken! Alle mondkapjes worden met de handgemaakt door een klein team ambitieuze vrouwen.

De mondkapjes zijn helemaal in streetwear-stijl en daarom niet alleen mooi, maar ook stoer. En als icing on the cake: ze doneren €3,- per verkocht mondkapje aan het Rode Kruis!

ByBrown
De mondkapjes van ByBrown onderscheiden zich duidelijk van de bekende mondkapjes. In plaats van een bevestiging met lusjes achter je oren heeft deze een enkele band die langs je achterhoofd gaat. Hierdoor sluit het masker beter aan en krijg je geen last van je oren als je hem langere tijd moet dragen.

ByBrown heeft verschillende kleuren, maar geen patronen. In plaats daarvan krijg je wel extra comfort! En ook hier wordt voor elk verkocht masker een exemplaar gedoneerd. 

G-Star
De gezichtsmaskers van G-Star zijn op dit moment nog niet beschikbaar, maar 1 juni komt steeds dichterbij dus zij zullen vast snel volgen. De G-Star Raw gezichtsmasker is gemaakt van zachte, wasbare jersey en beschikbaar in de kleur dark navy.

G-Star legt uit dat zij de maskers hebben gemaakt om te ondersteunen in het vinden van het ‘nieuwe normaal’. De maskers zijn per vijf te koop en passen perfect bij elke outfit!

DIY: Do It Yourself
De prijzen van de mondkapjes zijn de lucht in geschoten sinds de bekendmaking van de verplichting. Zijn ze niet relatief duur, dan wel uitverkocht. Hou de websites dus goed in de gaten en wees er snel bij! Een goedkopere optie is natuurlijk het maken van je eigen mondkapje. Zo kan je je eigen design bedenken en bespaar je geld. Hoe je je eigen mondkapjes maakt leer je hier, hier én hier. Succes!

Vergeet niet dat de verplichting gaat over het dragen van niet-medische mondkapjes. De medische mondkapjes moeten echt bewaard worden voor zorgpersoneel! Was je herbruikbare mondkapjes na elk gebruik op minimaal 60 graden, raak ze zo min mogelijk aan en bewaar ze in een afgesloten zakje of bakje. Samen komen wij hier doorheen!

Ook interessant:

Hoe maak je vrienden tijdens corona?

Hoe maak je vrienden tijdens corona?

Al ruim een halfjaar staat het sociale leven van jongeren op z’n kop door de coronacrisis. Vele verloren hun (bij)baan, anderen zijn niet meer welkom op school, in de kroeg mag je amper van je stoel af en de clubs sloten hun deuren. Het moest een zomer vol feestjes,...

De beste (gratis) apps voor meditatie, spiritualiteit en mindfulness

De beste (gratis) apps voor meditatie, spiritualiteit en mindfulness

De meeste van ons spenderen vrij veel tijd op onze telefoon. Ook ik maak mij hier schuldig aan. Natuurlijk probeer ik er dan wel het beste van te maken! En dat doe ik door apps te downloaden die mij helpen een spiritueel en mindful leven te leiden. Deze zet ik vandaag...

Last van een herfstdip? Dit helpt!

Last van een herfstdip? Dit helpt!

De temperatuur daalt en het wordt langzaam maar zeker eerder donker. Het komt er toch echt aan: de herfst. Hoewel hij iets minder bekend is dan de winterdip, krijgen ook in de herfst veel jongeren te maken met minder energie en een minder positieve stemming, ofwel: de...

0 reacties

Een reactie versturen