De sportscholen zijn weer open!

jul 8, 2020 | 0 Reacties

Anderhalve week geleden zijn de sportscholen eindelijk weer geopend. Mijn geluk kon niet op, want dit betekende dat de yogaschool ook weer was geopend! De afgelopen maanden heb ik wel een miljoen keer gehoord dat mensen ervan baalde dat de sportscholen dicht waren. En ook mij hoorde je regelmatig klagen over gebrek aan yoga en het missen van de school. Met wat kleine aanpassingen, is het moment eindelijk aangebroken: we kunnen weer. Na de vlaag van enthousiasme bij de fanatieke sporters, is het nu tijd om deze hervonden motivatie vast te houden, en dat doe je zo:

Trek je gymoutfit aan
Over een uurtje moet je in de sportschool staan, maar op dit moment lig je nog met je favoriete serie en een zak chips op de bank. Het regent en eigenlijk heb je helemaal geen zin meer om te gaan sporten. Iedereen kent dit moment wel: toen je je uurtje in de gym reserveerde was je super gemotiveerd, maar nu het zo ver is, is die motivatie als sneeuw voor de zon verdwenen.

Het beste dat je op dit moment kan doen is jezelf van de bank slepen en je gymoutfit aantrekken. Als je je langzaam, maar zeker begint klaar te maken om te gaan sporten, zal de drempel om daadwerkelijk te gaan steeds lager worden. Je had het misschien niet verwacht, maar uiteindelijk sta je alsnog te knallen in de gym!

Spreek af met een vriend(in)
Vind je het lastig om alleen te gaan? Of heb je toch die extra stok achter de deur nodig om jezelf van die bank te krijgen? Spreek dan af om samen met een vriend(in) te gaan sporten. Zo heb je niet alleen de afspraak met jezelf gemaakt, maar ook met iemand anders. Het voelt vervelender om een afspraak met iemand anders te cancelen, omdat je geen zin hebt, dan een afspraak met jezelf.

Je kan ook met die vriend(in) afspreken dat jullie elkaar motiveren als één van de twee geen zin meer heeft. Zo hebben jullie beiden wat aan elkaar.  

Houd je doel voor ogen
Vergeet niet waar je het allemaal voor doet. Of je reden nou is dat je wilt afvallen, aankomen of je conditie verbeteren; houd je doel voor ogen! Er is niets dat motiverender werkt dan je eigen doelen. Er zijn verschillende manieren om deze voor ogen te houden:

  1. Bewaar foto’s op je telefoon van jouw droomlichaam. Als je je motivatie even kwijt bent pak je die foto’s er gewoon bij. Motivatie gegarandeerd.
  2. Bedenk voor jezelf waarom je ook alweer bent begonnen met sporten.
  3. Bedenk hoe trots je op jezelf bent als je eenmaal bent gegaan.

Blijf realistisch
Het is duidelijk dat het goed is om doelen te stellen en deze dus ook niet te vergeten. Een kleine kanttekening is wel, dat het belangrijk is dat deze doelen realistisch zijn en blijven. Onrealistische doelen kan je niet (altijd) behalen. De weg naar jouw doel wordt daardoor heel erg zwaar. Je kan wel bedenken dat als jij geen vooruitgang boekt, dat dat erg demotiverend werkt. Probeer daarom één groot doel te stellen en daarnaast een aantal kleine doelen die je in de tussentijd kan behalen. Op die manier raak je elke keer weer gemotiveerd om het volgende doel te bereiken en komt je einddoel steeds dichterbij!

Luister motiverende podcasts
Wat mij altijd enorm motiveert, is luisteren naar motiverende podcasts op Spotify. Heb je energie nodig? Een schop onder je kont? Of een reality check? Deze, deze en deze afspeellijst kunnen je daarbij helpen.

Zoals Babe Ruth al zei: It’s hard to beat a person who never gives up. Succes!

Ook interessant:

Hoe maak je vrienden tijdens corona?

Hoe maak je vrienden tijdens corona?

Al ruim een halfjaar staat het sociale leven van jongeren op z’n kop door de coronacrisis. Vele verloren hun (bij)baan, anderen zijn niet meer welkom op school, in de kroeg mag je amper van je stoel af en de clubs sloten hun deuren. Het moest een zomer vol feestjes,...

De beste (gratis) apps voor meditatie, spiritualiteit en mindfulness

De beste (gratis) apps voor meditatie, spiritualiteit en mindfulness

De meeste van ons spenderen vrij veel tijd op onze telefoon. Ook ik maak mij hier schuldig aan. Natuurlijk probeer ik er dan wel het beste van te maken! En dat doe ik door apps te downloaden die mij helpen een spiritueel en mindful leven te leiden. Deze zet ik vandaag...

Last van een herfstdip? Dit helpt!

Last van een herfstdip? Dit helpt!

De temperatuur daalt en het wordt langzaam maar zeker eerder donker. Het komt er toch echt aan: de herfst. Hoewel hij iets minder bekend is dan de winterdip, krijgen ook in de herfst veel jongeren te maken met minder energie en een minder positieve stemming, ofwel: de...

0 reacties

Een reactie versturen