Deze gerechten móét je proeven!

jul 23, 2020 | 0 Reacties

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik dol ben op lekker eten. Het liefst buiten de deur, in een schattig restaurant of café met een prachtig interieur. Dan ben ik helemaal gelukkig! Natuurlijk heb je ook in Almere super leuke plekjes waar je heerlijk kan eten. In deze blogpost vertel ik jullie over mijn favorieten!

Finish Your Breakfast
FYB serveert de gehele dag de lekkerste Amerikaanse brunch die je in Almere kan vinden. Je kan hier terecht voor chicken & waffles, pancakes en cereal bowls. En, als dat nog niet alles is, kan je hier zelfs koffie bestellen met latte-art van je favoriete artiest! Niet alleen het eten en de koffie is heerlijk, maar ook het interieur, de muziek en de overall hip hop vibe is om over naar huis te schrijven.

Mijn favoriete gerecht is de Down South, ofwel: chicken & waffles!

Je vindt Finish Your Breakfast op Schoutstraat 28 en op Thuisbezorgd.

ANNO
Bij ANNO kan je alles; je kan er eten, drinken, dansen én slapen. The whole package dus! ANNO heeft recent zijn menukaart veranderd en ik moet zeggen: they did good. Je kan hier de hele dag terecht voor snacks, broodjes en complete maaltijden. Ik heb de nieuwe gerechten op de kaart nog niet kunnen uitproberen, maar ik heb er wel eentje die hoog op mijn ­to-eat-lijstje staat, namelijk de vega avocado burger. Ik zag hem voor het eerst op hun Facebook en ik wist het gelijk, die moet ik een keer proberen.

Mijn favoriete gerecht, die ik wel al vaker heb gehad, is de clubsandwich kip!

Je vindt ANNO op Grote Markt 121. 

Le Baron
Het is mijn place to be voor een drankje: Le Baron. Met hun uitgebreide bierkaart zit er voor iedereen wel een lekkere tussen! Ook Le Baron heeft recent zijn menukaart een update gegeven en ook hier vind ik weer: they did good. Afgelopen week had ik de vegan pulled pork wrap en die deed het bij mij erg goed. Je kan bij Le Baron terecht voor snacks, broodjes en complete maaltijden.

Mijn favoriete gerecht is niet de vegan pulled pork wrap, maar de vis salade met gerookte zalm en gamba’s!

Je vindt Le Baron op Grote Markt 125.

Yami Yami
Vorig jaar haalde ik voor het eerst een wok maaltijd af bij Yami Yami en ik was direct verkocht. Tot mijn blijdschap vond ik ze een kleine twee weken geleden ook terug op Thuisbezorgd, waardoor ik nu vanuit mijn luie stoel mijn eigen wok maaltijd kan samenstellen. Yami Yami heeft dus Aziatische gerechten, maar verkoopt daarnaast ook bubble tea en smoothies. Het restaurant is vrij klein en daarom in deze tijd niet de ideale plek om te zitten, maar voor mij is het het perfecte on-the-go gerecht!

Mijn favoriete gerecht is de Chinese noedels, met garnalen en Szechuan saus! Daar mag je dan zelf vijf verschillende groenten bij kiezen.

Je vindt Yami Yami op Stationsplein 19 en Thuisbezorgd.

The Black Cockatoo
Voor de veganisten onder ons heb ik ook een schattig restaurantje voor op de lijst kunnen selecteren! De gerechten bij The Black Cockatoo zijn 100% vegan en waar mogelijk biologisch en lokaal geproduceerd. The Black Cockatoo biedt niet alleen vegan lunch, maar serveert ook een traditionele Engelse high tea, maar dan helemaal vegan! Hoe leuk is dat?

Mijn favoriete gerecht is de vegan kapsalon!

Je vindt The Black Cockatoo op Bottelaarspassage 89.

Ook interessant:

Hoe maak je vrienden tijdens corona?

Hoe maak je vrienden tijdens corona?

Al ruim een halfjaar staat het sociale leven van jongeren op z’n kop door de coronacrisis. Vele verloren hun (bij)baan, anderen zijn niet meer welkom op school, in de kroeg mag je amper van je stoel af en de clubs sloten hun deuren. Het moest een zomer vol feestjes,...

De beste (gratis) apps voor meditatie, spiritualiteit en mindfulness

De beste (gratis) apps voor meditatie, spiritualiteit en mindfulness

De meeste van ons spenderen vrij veel tijd op onze telefoon. Ook ik maak mij hier schuldig aan. Natuurlijk probeer ik er dan wel het beste van te maken! En dat doe ik door apps te downloaden die mij helpen een spiritueel en mindful leven te leiden. Deze zet ik vandaag...

Last van een herfstdip? Dit helpt!

Last van een herfstdip? Dit helpt!

De temperatuur daalt en het wordt langzaam maar zeker eerder donker. Het komt er toch echt aan: de herfst. Hoewel hij iets minder bekend is dan de winterdip, krijgen ook in de herfst veel jongeren te maken met minder energie en een minder positieve stemming, ofwel: de...

0 reacties

Een reactie versturen