Tien dingen die je kan doen in quarantaine

apr 2, 2020 | 0 Reacties

Donderdag 12 maart vertelde mijn baas dat wij vanaf die vrijdag vanuit huis gaan werken vanwege het coronavirus. Eén dag later werd bekendgemaakt dat de universiteiten sluiten. Van de een op de andere dag moest een groot deel van Nederland plots alles vanuit huis doen: werken, studeren, de kinderen vermaken en natuurlijk ook zichzelf bezighouden. Twee weken later begint de verveling behoorlijk toe te slaan…

Ik heb het geluk dat ik vanuit huis kan werken en studeren waardoor ik het ook tijdens de coronacrisis nog behoorlijk druk heb. Maar veel van ons met een stage of een nul-urencontract zitten plots zonder werk en/of school. En ook de mensen die blij waren dat ze even thuis konden ontsnappen van de dagelijkse sleur beginnen nu toch echt jeukende handen te krijgen. De inspiratie is misschien ondertussen ook wat opgedroogd, dus bij deze: tien dingen die je kan doen tijdens deze ‘intelligente lockdown’.

1. Maak een carrièreswitch

Lees hier hoe je studie en werk balanceert zodra de lockdown voorbij is!

Word je niet meer ingeroosterd bij je bijbaan? En vond je het eigenlijk sowieso al geen leuke baan? Dan is het misschien tijd voor een carrièreswitch! Ontdek waar je passie ligt en onderzoek hoe je dat voor elkaar kan krijgen zodra deze crisis voorbij is. Dit kan een baan in een andere branche zijn, voor jezelf beginnen of gewoon voor een andere organisatie gaan werken.

2. Wees een helpende hand

Er zijn een heleboel mensen die kwetsbaar zijn of ziek zijn en hierom helemaal niet meer naar buiten kunnen, ook niet om boodschappen te doen of de hond uit te laten. Er zijn websites waar je je kunt aanmelden als vrijwilliger, maar je kan ook even op het raam kloppen bij een van je buren om te vragen of zij wat hulp nodig hebben.

3. Doe iets waar je normaal geen tijd voor hebt

Met tijd in overvloed kan je nu eindelijk beginnen aan het schrijven van je droomboek, het bouwen van een tuinhuisje of het schilderen van je woonkamer! Zo ben ik zelf eindelijk begonnen met illustreren, superleuk! The sky is the limit hierin, dus ga er gewoon voor.

4. Lees dat ene boek

Dit is hét moment om te beginnen met dat boek dat al twee jaar onder je bed stof ligt te vangen! Er is een moment geweest waarop je besloot het te willen lezen, maar het is er bij ingeschoten – kan gebeuren. Gebruik dit moment om er eindelijk eens aan te beginnen.

5. Begin een nieuwe routine

Als je altijd moeite hebt gehad met het creëren (en vooral volhouden) van een routine dan kan je deze tijd optimaal gebruiken om daarmee te beginnen. Het schijnt 21 dagen te duren om ergens een gewoonte van te maken. De lockdown duurt nog tot minstens 28 april, dus als je nú begint dan red je dat makkelijk.

6. Ga sporten

Nu wij aan huis gekluisterd zijn is gebrek aan lichaamsbeweging een groot gevaar. Nu wij door de lockdown weinig buiten en onder de mensen komen kan een depressie op de loer liggen. Zorg dus voor extra beweging, niet alleen voor je lichamelijke gezondheid, maar ook voor je geestelijke. Op YouTube kan je een heleboel gratis home workouts vinden en de kans is groot dat je sportschool op dit moment online lessen aanbiedt.

Lees hier wat je kan doen tegen ‘Coronavirus anxiety’

7. Volg een onlinecursus

Een heleboel cursussen, lessen en bijeenkomsten kunnen plots niet meer doorgaan. Maar dat betekent niet dat je deze niet kan vervangen met een onlinecursus! Het aanbod is groots en je kan het vanuit the comfort of your own home doen. Veilig en leerzaam dus.

8. Doe iets wat je normaal nooit zou doen

Alles al gedaan dat je normaal zou doen als je je verveelt? Dan kan je nu beginnen aan iets wat je normaal juist nooit zou doen! Wie weet ontdek je wel een nieuwe passie.

9. Richt je woning/kamer opnieuw in

De afgelopen week heb ik veel tijd (en geld) besteed aan het herinrichten van mijn appartement. Nu ik verplicht thuis moet zitten wil ik wel in een warm en knus huis zitten! Normaal ben ik enorm in de weer en dus weinig thuis. Dit was dus het perfecte moment om even stil te staan bij de ruimte die hoort te staan voor veiligheid, rust en warmte – laat je interieur dat ook weerspiegelen.

10. Bel vrienden en familie

Het is erg verdrietig dat wij vrienden en familie nu heel weinig of niet kunnen zien. Gelukkig zijn er heel veel alternatieven om toch een beetje met je geliefden te kunnen zijn. Neem een leuke video voor ze op, ga gezellig met elkaar bellen of houdt een pizza-avond met je vrienden via Skype. Misschien een beetje onwennig, maar uiteindelijk bijna net zo leuk als in het echt.

Hopelijk kun je je met behulp van deze lijst de komende weken bezighouden. Het is een lastige tijd en het is voor iedereen heel erg wennen. Onthoud waar wij dit voor doen: onze eigen gezondheid en vooral dat van de kwetsbaren onder ons. Dus blijf gezond en blijf thuis, dan kunnen we hopelijk alsnog dit festivalseizoen met zijn allen dansen in het gras.

Volg je ons al op Instagram? Op Instagram posten wij altijd de nieuwste blogs en info over wat je allemaal kunt doen!

Ook interessant:

Hoe maak je vrienden tijdens corona?

Hoe maak je vrienden tijdens corona?

Al ruim een halfjaar staat het sociale leven van jongeren op z’n kop door de coronacrisis. Vele verloren hun (bij)baan, anderen zijn niet meer welkom op school, in de kroeg mag je amper van je stoel af en de clubs sloten hun deuren. Het moest een zomer vol feestjes,...

De beste (gratis) apps voor meditatie, spiritualiteit en mindfulness

De beste (gratis) apps voor meditatie, spiritualiteit en mindfulness

De meeste van ons spenderen vrij veel tijd op onze telefoon. Ook ik maak mij hier schuldig aan. Natuurlijk probeer ik er dan wel het beste van te maken! En dat doe ik door apps te downloaden die mij helpen een spiritueel en mindful leven te leiden. Deze zet ik vandaag...

Last van een herfstdip? Dit helpt!

Last van een herfstdip? Dit helpt!

De temperatuur daalt en het wordt langzaam maar zeker eerder donker. Het komt er toch echt aan: de herfst. Hoewel hij iets minder bekend is dan de winterdip, krijgen ook in de herfst veel jongeren te maken met minder energie en een minder positieve stemming, ofwel: de...

0 reacties

Een reactie versturen