Zo kom je heerlijk de zomervakantie door!

jun 24, 2020 | 0 Reacties

Corona heeft de afgelopen maanden een boel voor ons veranderd. Eén van die dingen is hoe wij dit jaar de zomervakantie doorkomen. Een groot deel van de jongeren spendeert deze zonnige weken van vrijheid op festivals, terrassen en als het kan met een paar weken zonvakantie. Helaas kan dit deze vakantie niet zoals wij gewend zijn, maar dat betekent niet dat je geen heerlijke zomervakantie kan hebben!

Reizen tijdens corona
Per 15 juni is het weer mogelijk om op vakantie te gaan naar veel landen binnen de EU of de Schengenzone. In tegenstelling tot wat wij voor een lange tijd hebben gedacht, kunnen we deze zomer toch lekker op vakantie. Wel is het belangrijk dat als je dit doet je rekening houdt met risico’s. Zo blijft de situatie onvoorspelbaar en als het virus in het land waar jij vakantie viert weer de overhand neemt, dan kunnen er per direct strenge maatregelen ingevoerd worden.

Net als in de bus en trein is het nu ook verplicht om een mondkapje te dragen tijdens het boarden en in het vliegtuig, daarnaast moet je nog altijd 1,5 meter afstand tot elkaar blijven houden en regelmatig je handen wassen. Dat je op vakantie gaat betekent dus niet dat de maatregelen opgeheven zijn! Per vakantieland verschillende maatregelen, dus lees je hier van tevoren over in.

Hier vind je een lijst met landen waar vakantiereizen mogelijk zijn.

Vakantie in eigen land

Geen zin in gedoe met maatregelen in andere landen? Ook voor de thuisblijvers onder ons is er genoeg te doen:

Drankjes op het terras
We mogen eindelijk het terras weer op! De horeca is geopend met de voorwaarde 1,5 meter afstand tussen de bezoekers te waarborgen én van tevoren een checklist af te nemen waaruit blijkt of je wel of geen klachten hebt. Op de Grote Markt is het tot in de late uurtjes hartstikke gezellig op de verschillende terrassen en daarom zeker een aantal bezoekjes waard deze zomer!

Musea zijn weer open
Ook de deuren van onze musea zijn weer geopend. Ook hier gelden een aantal voorwaarden, zoals van tevoren reserveren en strenge tijdsloten om drukte te voorkomen. In Nederland hebben we meer dan genoeg verschillende musea met elk hun eigen charme. Maak er een sport van om deze zomer zo veel mogelijk musea te bezoeken – met een museumkaart kan dit voor prikkie.

Veilig naar het strand
Met het warme weer dat ons te wachten staat kan een bezoek aan het strand natuurlijk niet uitblijven. Hier blijft gelden: houd afstand! Kies er daarom voor om in plaats van de grote stranden, deze zomer de strandjes in jouw buurt te bezoeken. Zo kan je alsnog veilig bakken op het zand.

Picknicken in het park
De parken zijn drukker dan ooit tevoren, kies er daarom ook in dit geval voor om parkjes in jouw eigen buurt te bezoeken en de grotere parken te vermijden. Met één vriend of vriendin is het mogelijk om knus te picknicken. Wil je met meer vrienden samenzijn? Neem dan allemaal een eigen kleedje mee en maak er een groot picknick op afstand van.

Skeeleren met vrienden
Volgens mij waren de skeelers nooit eerder zo snel uitverkocht als dit jaar. Skeeleren is hartstikke leuk (ook om alleen te doen), gezond en het kan makkelijk op afstand. Trek daarom deze zomer je oude, of nieuwe, skeelers uit de kast! Wie weet ontdek je een nieuw talent.

Wat je ook besluit te doen; deze zomer blijkt toch nog een mooie te worden!

Ook interessant:

Hoe maak je vrienden tijdens corona?

Hoe maak je vrienden tijdens corona?

Al ruim een halfjaar staat het sociale leven van jongeren op z’n kop door de coronacrisis. Vele verloren hun (bij)baan, anderen zijn niet meer welkom op school, in de kroeg mag je amper van je stoel af en de clubs sloten hun deuren. Het moest een zomer vol feestjes,...

De beste (gratis) apps voor meditatie, spiritualiteit en mindfulness

De beste (gratis) apps voor meditatie, spiritualiteit en mindfulness

De meeste van ons spenderen vrij veel tijd op onze telefoon. Ook ik maak mij hier schuldig aan. Natuurlijk probeer ik er dan wel het beste van te maken! En dat doe ik door apps te downloaden die mij helpen een spiritueel en mindful leven te leiden. Deze zet ik vandaag...

Last van een herfstdip? Dit helpt!

Last van een herfstdip? Dit helpt!

De temperatuur daalt en het wordt langzaam maar zeker eerder donker. Het komt er toch echt aan: de herfst. Hoewel hij iets minder bekend is dan de winterdip, krijgen ook in de herfst veel jongeren te maken met minder energie en een minder positieve stemming, ofwel: de...

0 reacties

Een reactie versturen