Onze missie

JAMES helpt jongeren in Almere door de brug te zijn tussen jongeren en stad. Wij doen dit door verschillende groepen samen te brengen tot een stem en jongeren actief te betrekken bij maatschappelijke projecten. De verandering die JAMES wilt maken is dat jongeren een actieve rol spelen in de besluitvorming in Almere en dat er ruimte is voor ontwikkeling middels maatschappelijke projecten. Wij als JAMES zijn pas tevreden als de jongeren van Almere gehoord worden.

Nieuwste blogs

Hoe maak je vrienden tijdens corona?

Hoe maak je vrienden tijdens corona?

Al ruim een halfjaar staat het sociale leven van jongeren op z’n kop door de coronacrisis. Vele verloren hun (bij)baan, anderen zijn niet meer welkom op school, in de kroeg mag je amper van je stoel af en de clubs sloten hun deuren. Het moest een...

Lees meer

Wij zoeken

team members!

Wij zoeken

team members!

JAMES PRESENTS: OPEN MIC

Dit is DE open mic in Almere. Met elke editie limitted rap ticktets, moet je als artiest scherp blijven. Als rapper kun je hier je talent laten zien, voor de camera en de livestream. 

10 jaren plan

JAMES heeft de gemeente uitgedaagd. Wij hebben gezegd dat jongeren meer betrokken moeten worden in de ontwikkeling van hun eigen stad. Veel jongeren zijn geboren in ons ALLY, zijn hier naar school gegaan en willen hier gaan wonen. Maar dan moet de stad wel zó ontwikkelen, dat zij zich thuis voelen. Wij zijn op pad om jullie meningen te verzamelen, er dieper op in te gaan en uiteindelijk stevige adviezen geven over onze toekomst.

Ken jij KAPÉ al?!

Er was ooit eens een bijeenkomst, waar een aantal jongeren waren die elkaar nog niet zo goed kenden. En toch hadden zij gelijk en goed gevoel met de groep om gewoon te gaan praten, socializen. En wat ze nu doen? Video’s maken met KANTINEPRAAT!

Buitenhuis

In Almere-Buiten kun je het buitenhuis vinden aan het Baltimoreplein. De ruimte is ingericht op cultuurmakers en als chillplek. Je kunt er een drankje doen, een hapje eten en weekendplannen maken met je vrienden. Ook vind je een van onze projecten daar, namelijk de MC nights. Wij stellen de plek open voor jongeren die gewoon ff willen freestylen of geschreven teksten willen spitten. 

Maatschappelijke dienstijd

MDT staat voor maatschappelijke diensttijd en houdt in dat jongeren zich in kunnen zetten voor de maatschappij. Velen doen dit al bijvoorbeeld met vrijwilligerswerk. Met het MDT krijg je er vaak iets meer voor terug, namelijk begeleiding, referenties voor je cv, je bouwt je netwerk op en nog veel meer. En het tofste is: je kiest zelf hoe jij je MDT invult. Het hoeft niet, het kan wel.

Sponsor

Partners

Doneren

Alle beetjes helpen. Je kunt op onderstaande rekening je eigen bijdrage storten. Wij zorgen dat het goed terecht komt. Wil je een specifiek stukje sponsoren neem dan contact met ons op zodat we samen kunnen kijken waar jouw hart sneller van gaat kloppen

 

NL86 RABO 0358 5357 27
Ten name van ‘Stichting JAMES-Almere’.

Of neem contact met ons op