Hoe werkt ‘positive thinking’? ✨

mrt 7, 2020 | 0 Reacties

Een halfjaar geleden besloot ik mijn leven om te gooien door een positievere kijk op het leven te hebben en meer voor mijzelf te kiezen. To be completely honest: dit was niet mijn eerste poging (ook niet mijn tweede of derde). Depressie en angsten maken het soms knap lastig om die positieve kijk te behouden en goed voor jezelf te zorgen. Om het voor jou, en stiekem ook voor mijzelf(!), makkelijker te maken zet ik een paar gewoontes op een rijtje die je zullen helpen positiever in het leven te staan!

Begin met dankbaarheid

Dankbaarheid is een van de mooiste gevoelens die je kunt hebben en uiten. Dankbaarheid zorgt namelijk voor een instant gevoel van geluk. Des te dankbaarder je bent, des te gelukkiger je je zal voelen! Kijk hierbij niet alleen naar materiaal, maar ook naar lessen uit het verleden, je gezondheid, vrienden en familie. Door ook de kleine dingen in het leven te waarderen zal je steeds meer ontdekken om dankbaar voor te zijn.

Geloof in jezelf

Als je gelooft in jezelf dan is the sky the limit: er is niets wat jou tegenhoudt! Hierdoor zal je sneller risico’s nemen. En risico’s zijn juist vaak datgene dat je leven naar een volgend niveau helpt. Het zal je helpen je dromen na te jagen en al je doelen te behalen! Daarnaast zal je makkelijker met obstakels om kunnen gaan, want jij weet als geen ander dat het altijd goed komt.

Vier je prestaties

Je einddoel voor ogen houden is belangrijk, maar het vieren van je tussentijdse prestaties is nog belangrijker! Kijk niet alleen naar de (soms ellenlange) checklist die je nog moet afwerken, maar ook naar wat je al hebt gedaan en wees hier vooral ook trots op. Door je tussentijdse prestaties te vieren maken je hersenen het bekende stofje dopamine aan en daar wilt hij graag zo veel en zo vaak mogelijk van genieten! Dit voelt niet alleen heel fijn, maar zal je ook motiveren om nog harder te werken! Wat wil je nog meer?

Lees inspirerende boeken

Door je dag te beginnen met een inspirerend boek zal je met een hele andere kijk de dag beleven. De positieve en inspirerende inhoud zal je beïnvloeden en daardoor je houding voor de rest van de dag bepalen. Als je je ochtend rot begint, heb je al snel niet alleen een rot-ochtend, maar een rot-dag. Zo werkt het ook andersom! Begin je dag geïnspireerd en positief en je dag zal zich daar ook naar vormen.

Mediteer

Je hersenen moeten de hele dag een enorme hoeveelheid aan prikkels verwerken. Er is altijd wel iets om over na te denken, iets wat je ziet, hoort, ruikt of proeft. Door te mediteren laat je al deze prikkels aan je voorbij gaan: je gaat stilstaan bij het hier en nu. Mediteren helpt bij het verminderen van stress en angsten, helpt bij slaapproblemen en geeft je een overall good mood!

Aan welke gewoonte ga jij de aankomende tijd werken?

Ook interessant:

Hoe maak je vrienden tijdens corona?

Hoe maak je vrienden tijdens corona?

Al ruim een halfjaar staat het sociale leven van jongeren op z’n kop door de coronacrisis. Vele verloren hun (bij)baan, anderen zijn niet meer welkom op school, in de kroeg mag je amper van je stoel af en de clubs sloten hun deuren. Het moest een zomer vol feestjes,...

De beste (gratis) apps voor meditatie, spiritualiteit en mindfulness

De beste (gratis) apps voor meditatie, spiritualiteit en mindfulness

De meeste van ons spenderen vrij veel tijd op onze telefoon. Ook ik maak mij hier schuldig aan. Natuurlijk probeer ik er dan wel het beste van te maken! En dat doe ik door apps te downloaden die mij helpen een spiritueel en mindful leven te leiden. Deze zet ik vandaag...

Last van een herfstdip? Dit helpt!

Last van een herfstdip? Dit helpt!

De temperatuur daalt en het wordt langzaam maar zeker eerder donker. Het komt er toch echt aan: de herfst. Hoewel hij iets minder bekend is dan de winterdip, krijgen ook in de herfst veel jongeren te maken met minder energie en een minder positieve stemming, ofwel: de...

0 reacties

Een reactie versturen