Het Buitenhuis

Het Buitenhuis is een plek voor iedereen. Je kunt het vinden aan het Baltimoreplein in Almere-Buiten, naast het station. Het is een echte cultuurplek, waarbij je veel verschillende activiteiten kunt doen. Er heerst enorm veel artistieke vrijheid, waarbij je bijna alles kunt aanbieden. Er zitten verschillende cultuurmakers die eigen workshops, shows, exposities en events houden.

JAMES in het buitenhuis

Ook wij van JAMES zijn actief in het buitenhuis. Op het moment van schrijven, zitten we in de voorbereiding. Ons stukje geeft jongeren de kans om samen te komen, een beat te gooien en te spitten. Rappers en rappers in spé zijn welkom en krijgen tips van iemand uit de lokale scene. Er wordt niets opgenomen, tenzij de MC dat wilt. We geven jongeren een plek om zichzelf te ontwikkelen. Vaak staan ze onder bruggetjes, ver weg van de bewoonde wereld. Waarom talent wegstoppen? Wij geven hen een plek waarin ze elkaar kunnen uitdagen, elkaar helpen ontwikkelen en een podium om te shinen voor degene die ‘the art of rap‘ respecteren.

HEDON

Rapper Rico heeft iets soortgelijks in Zwolle opgezet, genoemd De Fakkelteit en dat draait super goed. Ze hebben een gevulde groep jongeren die met elkaar continue hun flow en lyrics verbeteren. Rapper Rico is daarom ook zeker betrokken bij de opzet van wat JAMES gaat doen in Het Buitenhuis. In Zwolle staat het al, is Almere next? Als het aan ons ligt wel!

Andere projecten